Geoblog.pl    wojtas100    Podróże    Backpacking In Asia    Trochę lenistwa
mar

Trochę lenistwa

Filipiny
Filipiny, Puerto Princesa

Wróciłem do Puerto późnym wieczorem. Zapytałem czy jeżdżą dżipy, powiedzieli, że nie, że tylko trycykle, które kosztują do miasta 5 razy więcej. Już mnie chcieli pakować do środka, ale hola, hola. Na horyzoncie zobaczyłem dżipa, podszedłem i okazało się, że jedzie w moją stronę. Zaoszczędziłem tym sposobem 3zł.

Następnego dnia miałem trochę lenia. Obudziłem się ok 11. Zjadłem coś, zrobiła się 13 i z mojej zaplanowanej wycieczki do Honda Bay nici. Za późno. Tzn w sumie zebrałem się, pojechałem na stop dżipów. Ale czekałem 10min, nic się nie pojawiało, więc zdecydowałem pójść kupić pączki i poczytać książkę w pensjonacie.

Dzień później miałem samolot do Cebu.

Przed wylotem poszedłem się jeszcze zaopatrzyć w jedzenie. Chyba o tym jeszcze nie wspominałem, że koło mojego pensjonatu są hordy dzieciaków :) W sklepie nie było nikogo, ale był prawdopodobnie syn pani sklepikarki. Zamówiłem u niego bułkę z masłem orzechowym. Dzieciaków było tam osiem. Wszystkie się śmiały z sytuacji i z młodego, który dosłał zadanie. Zrobił mi bułę, powiedział 5peso, mówię mu ok, a on 6 peso haha (1 peso to 7 groszy), dałem mu te 6 peso, co by mógł się pochwalić mamie jaki utarg zrobił pod nieobecność.

zwiedził 10.5% świata (21 państw)
Zasoby: 127 wpisów127 70 komentarzy70 947 zdjęć947 0 plików multimedialnych0

Moje podróże